Címkék

2015. január 5., hétfő

Csalók a facebookon, erre figyelj oda : itt a rendőrség figyelmeztetése


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Csalók a facebookon, erre figyelj oda : itt a rendőrség figyelmeztetése

Minden bankkártya tulajdonos veszélyben van, nem árt óvatosnak lenni, mert ismét csalók garázdálkodnak az interneten.Most a legnépszerűbb közösségi portált, a facebookot nézték ki tetthelynek. Itt van a rendőrség tájékoztatója.A csalók a bankkártyánk adatira pályáznak és sajnos nagy sikerrel, mert még mindig rengeteg, olyan felhasználó van az interneten, aki nem elég körültekintő.
A Magyar Bankszövetség és a rendőrság közös erővel igyekszik felhívni a lakosság figyelmét, hogy ne dőljenek be a csalók ajánlatainak.

A hirdetés szövegében a csalók otthon végezhető munkáért, – linkek megosztása a közösségi oldalon – akár napi 257 USD megkeresését ígéri.Aki érdeklődik az állás iránt, azt átirányítja a rendszer egy másik weboldalra, ahol egy pillanat alatt, sokan talán nem is kapnak észbe és már kérik is a személyes adatokat, bankkártya számát, 3 jegyű azonosító kódját és a PIN kódot.Nem árt tudni, hogy az internetes vásárláshoz általában a PIN kódra nincs is szükség elegendő a név, a kártya száma és a 3 jegyű azonosító a bankkártya hátuljáról!

A rendőrség felhívja a figyelmet, arra, hogy az internetes oldalt csalók hozták létre, senki ne adja meg egyetlen adatát sem, az álláslehetőség sem valós!Fontos információ, hogy ilyen esetekben még olyan bankkártya adatit se adjuk, mely melyeken egyetlen forint sincs, mert akár több hónappal később is levehetik a pénzt a számlánkról.

A Magyar Bankszövetség minden facebookozó figyelmét felhívja arra, hogy személyes adatokat, valamint bankkártya adatokat semmilyen körülmények között ne adják meg a gyanúsan könnyű pénzkereseti lehetőséget kínáló hirdetésekre! Kérjük a bankkártya tualjdonosokat, hogy felelősen eljárva, bank-kártya adataikat kellő gondossággal és odafigyeléssel kezeljék – még internetes környezetben is!

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!

Forrás itt található: