Címkék

2015. január 7., szerda

Hatalmas bírságok vannak kilátásban az autósoknak


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Hatalmas bírságok vannak kilátásban az autósoknak

A rendőrség újabb módszert vet be a szabálytalankodók ellen, melynek előbb utóbb biztosan visszatartó ereje lesz, ugyanis igen tekintélyes bírságok vannak kilátásban, apróbb szabálytalanságokért is.
Minden szabálytalanságot rögzítő, nagyon modern traffipaxokat vásárolt a rendőrság összesen 720 millió forintért, melyeket már hitelesítettek, tesztelésük jelenleg is folyik, de nagy valószínűséggel már januárban kihelyezik őket az utakra és akkor jajj a szabálytalankodóknak.


A hagyományos traffipaxokkal ellentétben ezek a szerkezetek már nem csak a sebesség mérésére alkalmasak, hanem rengeteg más szabálytalanságot is rögzítenek, például ha nincs bekapcsolva a biztonsági öv, ha szabálytalanul váltottunk sávot, ha a tilosban megyünk át, ha jogtalanul használjuk a buszsávot,
A szakemberek szerint óriási pénz folyhat be a büntetésekből az államkasszába, így szinte pillanatok alatt meg fog térülni a nagy beruházás. Összesen 160 darab, ilyen “mindenttudó” traffipaxot vásárolt a rendőrség, melyet a lehető leghamarabb fognak munkába állítani.
Ezek a gépek egyébként 100%-ig megbízhatóak lesznek, emberi nem tud kivenni belőle semmilyen adatot, így aki szabálytalankodott, annak semmilyen kibúvó nincs, mindenképpen kénytelen lesz kifizetni a bírságot.
Nagyon jó hír, hogy a statisztikák szerint évről évre kevesebb halásos kimenetelű baleset történik az utakon, a sok traffipax és a magas bírságok miatt.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!

Forrás itt található: