Címkék

2015. január 27., kedd

Méltányossági nyugdíjemelés 2015


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Méltányossági nyugdíjemelés 2015


Módosultak a TB nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtásáról szóló 168/1997. (X.6.) Korm.rendeletnek a kivételes nyugellátás-emelésre, illetve az egyszeri segélyre vonatkozó rendelkezései is.
A méltányossági nyugdíjemelés kisnyugdíjasoknak jár, de nem automatikusan, igényelniük kell.Méltányossági nyugdíjemelést igényelhetnek, azok akik, elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt, azok, akik megváltozott munkaképességű özvegyek, árvák, rehabilitációs járadékban részesülők, fogyatékkal élő, illetve tartósan beteg vagy legalább két árvaellátásra jogosult gyermek eltartásáról gondoskodó özvegyek.

Új feltétel, hogy a jövedelme nem lehet több, mint 75.000 forint, illetve, hogy az elmúlt 3 évben nem kapott méltányossági nyugdíjemelést. Aki nem éri el a meghatározott összeget méltányossági nyugdíjemelésben, illetve egyszeri segélyben részesülhet. Az új törvény 95 ezer nyugdíjason segíthet!Ők azok, akik jelenleg a legkisebb nyugdíjat kapják hazánkban, a kisnyugdíjasok, akiknek a nyugdíja tulajdonképpen arra sem elég, hogy éhen haljanak, így ők tulajdonképpen életművészek, mert ennyi pénzből megélni Magyarországon valóban művészet!

Azok a nyugdíjasok, akik jelentős szolgálati idővel rendelkeznek, de nyugdíjuk mégis alacsony méltányossági nyugdíjemelést kérhetnek .Az új törvény értelmében a felső nyugdíjhatár, amekkora nyugdíjnál még segélyt lehet kérni az 75 ezer forint! Nem egy óriási lépés, de ez a plusz ötezer forintos jövedelemhatár emelés is rengeteg nyugdíjasnak teszi lehetővé, hogy méltányossági nyugdíjemeléshez juthasson idéntől!
Bővítik azon nyugdíjasok körét is, akik egyszeri segélyt igényelhetnek idéntől!Az előzetes információk szerint több, mint harminc százalékkal több nyugdíjas lesz jogosult az egyszeri segélyre, melyet minden évben egyszer kaphat meg az a nyugdíjas, aki megfelel a feltételeknek.
Kivételes nyugdíjat, méltányossági nyugdíjemelést és nyugdíjas segélyt is csak az kérhet, akinek esetlegesen majd megítélik.Nem kérhet rokon, hozzátartozó, barát.A kérelmet Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján, illetve a kormányzati portálon közzétett adatlapon vagy elektronikus űrlapon kell benyújtani. Természetesen ezeken a kérelmeken, meg kell indokolni azt is, hogy miért, milyen okra, körülményre hivatkozva kéri a támogatást.


Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Még több pályázati cikkek itt találhatók:
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html

Forrás itt található: