Címkék

2015. január 4., vasárnap

Munkaszüneti napok, hosszú hétvégék 2015 évben


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 



Munkaszüneti napok, hosszú hétvégék 2015-ben

Ahogy elkezdődik az év már vesszük elő is a naptárat, hogy utánajárjuk, hogy mennyi hosszú hétvégénk lesz az évben, amikor egy kicsit lazíthatunk, esetleg elutazhatunk valahová, meglátogathatjuk a rokonokat, ki mit szeret csinálni.Az idei évben nem voltunk túlságosan elengedve hosszú hétvégékkel, de a jövő év egyenesen szenzációs lesz a hosszú hétvégék számának szempontjából.


Így nyár felé egyszer már mindenki elfáradt nagyon, talán már az éves nyári szabadságát is kivette és újra visszaszállt a mókuskerékbe.Ilyenkor jóleső érzés lehet a jövő évi naptárat böngészve, azon örömködni, hogy mennyi hosszú hétvégénk lesz 2015-ben.Nézzük meg a részletek:-)
Végre kiadta a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2015-ös munkaszüneti napokat szabályozó rendeletet, így hiteles forrásból származhatnak az információk!

Nézzük meg az állami és egyházi ünnepeket és a hozzájuk tartozó munkaszüneti napokat:

Újév : mindjárt az újév kezdetén pihenhetünk egy kicsit, ugyanis január elseje csütörtökre esik, így pénteken sem kell dolgozni, azaz egy négy napos hosszú hétvégét kapunk, csütörtök, péntek, szombat és vasárnap nem kell dolgozni.

Március 15. :sajnos egy az ünnep vasárnapra esik, így egyetlen napot sem kapunk.

Húsvét : április 4-6-ig tart a Húsvét, itt háromnapos ünneppel számolhatunk, a Húsvét hétfőt kapjuk meg hozzácsapva a hétvégéhez.

Május 1. Május 1 péntekre esik, így három napos hosszú hétvégénk, lesz, pénteken, szombaton és vasárnap nem kell dolgozni.

Pünkösd : Május 23-25-ig lesz pünkösd, itt a Pünkösd hétfő az ajándék nap, szintén három napos hosszú hétvégénk lesz, szombat, vasárnak, hétfőn nem kell dolgozni.

Augusztus 20. :Itt négy napos hosszú hétvégét kapunk, augusztus 20-a csütörtökre esik, így csütörtökön, pénteken, szombaton, vasárnap nem kell dolgoznunk.

Október. 23 :Három napos hosszú hétvégénk lesz, október 23- péntekre esik, így pénteken, szombaton, vasárnap nem kell dolgozni.

Mindenszentek: Itt nincs szerencsénk a munkaszüneti nappal, ugyanis a Mindenszentek vasárnapra esik.

Karácsony: 4 napos hosszú hétvégével zárhatjuk a dolgos hétköznapokat, ugyanis december 24 csütörtökre esik, így nem kell dolgoznunk csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük! 
 

Forrás itt található: