Címkék

2015. január 21., szerda

Ősztől új feltétele lesz a családi pótléknak! OSSZÁTOK MEG TI IS!


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Ősztől új feltétele lesz a családi pótléknak
A családi pótlék sok család számára nélkülözhetetlen jövedelemforma, hiszen rengeteg család él rossz anyagi körülmények között.Számukra a családi pótlék elvesztése nagyon nehezen kezelhetővé tenné a családi kasszát.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a családi pótlékon már 2010-ben egy ízben módosította, mikor iskolalátogatáshoz kötötte a családi pótlék folyósítását.Ezzel kapcsolatban, akkor igen nagy volt az ellenkezés, de a terv mégis beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis jelentősen lecsökkent az iskolai hiányzások száma, közel a felére, ami óriási eredménynek tekinthető.Idén tovább szigorítanak a feltételeken!


A hírt és a módosítást már az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára be is jelentette a tavalyi év végén.Az új rendelkezések szerint ha egy gyermek több, mint 20 napot hiányzik igazolatlanul, akkor a családi pótlék utalását egy időre szüneteltetik.Ez az az iskolákban 50 óra igazolatlan hiányzástól már így van a 2010-es módosítás óta, idéntől azonban az óvodákban is bevezetik.

Az új törvény értelmében 2015 szeptemberétől hároméves kortól kötelező lesz az óvodába járás.Nagyon fontos, hogy a gyermekek nevelése minél előbb elkezdődjön óvodai keretek között, és ha máshogy nem megy, akkor törvényileg kell ösztönözni a szülőket arra, hogy a saját érdekükben óvodába járassák gyermeküket.
Sajnos a családi pótlék összege valószínűleg idén sem fog emelkedni , most a következő összegekkel számolhatunk:
A családi pótlék 2015-ös összege egy gyermek után 13.000Ft, egyedülálló szülő esetén 13.700Ft, két gyermek nevelése esetén 13.300Ft gyerekenként, két gyereket egyedül nevelő szülő esetén 14.800Ft, három gyermek után pedig 16.000Ft a támogatás összege. 3 gyerek utáni támogatás összege gyermekenként 17.000Ft. Tartósan beteg/súlyosan fogyatékos gyermek támogatása 23.300Ft, egyedlálló szülő esetében pedig 25.900Ft

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Még több pályázati cikkek itt találhatók:
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html


Forrás itt található: