Címkék

2015. február 11., szerda

Diplomás GYED – havi 70 ezer forint is járhat



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  

Diplomás GYED – havi 70 ezer forint is járhat
A magyar kormány egyik legnépszerűbb támogatás jelenleg a diplomás gyed, mely akár havonta 70 ezer forintos támogatást is jelenthet! Természetesen a támogatás 2015-ben igényelhető és elérhető lesz!

Egyre többen veszik igénybe ezt a jelentős összegű támogatást, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint igen sikeresnek mondható az intézkedés.Mivel Magyarország híján van a gyermekeknek, sőt a gyermekvállalási kedvnek is, ezért vezették be a támogatást, hiszen így a felsőoktatásban tanuló fiatalok is bátrabban vállalhatnak gyermeket a havi 70 ezer forintos támogatás mellett.
A támogatás 2014. január 1 – től vezették be, a támogatásra felsőoktatásban tanuló hallgatók és frissen diplomázott szülők vehetik igénybe.A támogatás azoknak jár, akik a szülés előtt két évben valamelyik felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanultak és minimálisan 2 aktív félévvel rendelkeznek és a nappali tagozatos hallgatói jogviszony fennállása alatt vállal gyereket, akit saját háztartásában nevel. Ezen felül azoknak is jár ez a támogatás, akik a hallgatói jogviszonyuk megszűnése után maximum egy éven belül gyermeket vállalnak.Feltétel még, hogy az anyuka a gyermeket saját háztartásában nevelje. A diplomás gyed a gyermek születésének napjától a gyermek egyéves koráig igényelhető.
A támogatás összege a mindenkori bérminimumhoz köthető, jelenleg a hetven százalék vagyis megközelítőleg hetven ezer forint.
A támogatás igénylése és a támogatásra való jogosultság folyamatosan egyszerűsödik, a hallgató jogviszony megszűnte után is lehet támogatáshoz jutni.
A diplomás gyed, napról napra népszerűbb támogatás, 2014 óta már nagyon sok fiatal vette igénybe.Azoknak jár a támogatás, akiknek a gyermekük 2013. december 31. után született meg, vagy a tanulmányaik alatt, vagy a felsőoktatási tanulmányok megszűnését követő 1 éven belül.A felsőoktatási intézményekben tanulók nem tudják igénybe venni a GYED-et, mert nincs még nekik az ellátáshoz feltétlenül szükséges 365 nap jogosultsági idővel, a szülés előtti két évben.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html