Címkék

2015. március 3., kedd

Családok, akiknek nem járnak a családtámogatások



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  



Magyarországon rengeteg olyan család van, akiket a kormánytulajdonképpen nem tekint családnak, azért mert nem úgy élnek, ahogyan a kormány egy meghatározott normát alakított ki a családokra.Ha nem vagytok házasok rengeteg pénzt veszíthettek, akkor is ha normális családként éltek, gyermekeket neveltek!
Sajnos a bébiétel, a pelenka a babaruha azoknak a családoknak is ugyanannyiba kerülnek, akik nem kötöttek házasságot, mint akik rendelkeznek papírra a frigyről!Tavaly egy picit javult a helyzet, kényszerből engedtek bizonyos esetekben.
Tudjátok, hogy mikor lesztek igazán család?
Tulajdonképpen szigorú értelemben véve csak akkor lesztek majd család ha a 2 fél házasságot köt és gyermekeket nevelve, de az engedményeknek köszönhetően idén már 1 éves élettársi kapcsolatban élők családnak tekinthetők bizonyos esetekben.
Sok sok támogatás, vissza nem térítendő összegek nem mindenkit illetnek meg, aki gyermeket nevel.Az EMMI vagyis az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyilatkozott a kérdésben, hogy miért nm járnak mindenkinek a támogatások, akik családként élnek, gyermeket nevelnek.
A tendencia jelenleg az, hogy egyre több gyermeknek nem kötnek házasságot a szülei, sőt tulajdonképpen a megszületett gyermekek felénk a szülei nem házasok.A tavalyi év folyamán a kormány tervezett egy olyan változtatást, melyet végül vissza kellett vonniuk az Alkotmánybíróság miatt, ebben a módosító javaslatban az szerepelt, hogy csupán a házastársak lehetne jogosultak családi pótlékra, az élettársak nem.

Az élettársak most csak abban az esetben juthatnak különféle családtámogatási ellátásokhoz ha minimum 1 éve regisztrált élettársi kapcsolatban élnek.Ez magával hozza azt, hogy legalább 1 évi támogatásról le kell mondaniuk, ami több százezer forint lehet.
Az a tény, hogy egyre kevesebb gyermek születik házasságban, nem érdekli a minisztériumot, nekik nem járnak a támogatások, úgy mintha a szülők házasságot kötöttek volna.
A kormány továbbra is előnyöket ad a családoknak, ilyen például az első házasok kedvezménye, melyet idén vezettek be és havi 500 forintos adókedvezményt jelent a fiatal házasoknak.
A szocpol is más feltételekkel jár élettársaknak, mint házastársaknak.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html