Címkék

2015. március 3., kedd

Így változik a lakásfenntartási támogatás



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  



Az új szociális törvény illetve az új szociális rendszer 2015. március 1-től lép életbe, ezzel egyidejűleg szűnik meg a lakásfenntartási támogatás is.Illetve ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor nem is szűnik meg a támogatás, hanem át fog alakulni, más néven, más feltételekkel, más rendszerben lehet majd igényelni.
Az ellátás jogszabályi háttere : Szt. 134/C.§ (1)-(2) bekezdés)


A lakásfenntartási költségekre járó támogatást 2015. március 1-től nem a szociális törvény fogja szabályozni, hanem teljes egészében önkormányzati hatáskörbe kerül. Ennek a következménye az, hogy 2015. március 1-től ez a régi nevén ismert lakásfenntartási támogatás már nem állapítható meg.
Az utolsó igénylési nap, amikor még lakásfenntartási támogatást lehet igényelni az 2015. február 28-a.
Azokra, akiknek még jár a támogatás, vagy igénylésüket 2015. február 28-a előtt adják be a következő szabályok vonatkoznak :
Ha a lakásfenntartási támogatásra való jogosultságot még 2014. december 31. előtt állapították meg, akkor a támogatás a megállapított 1 évre érvényes a támogatás.
Ha a lakásfenntartási támogatást ezt követően állapították meg, akkor már csak 1 hétig, azaz február 28-ig folyósítják.
Természetesen ezek után is lehetőség ilyen jellegű támogatás igénybe vételére, mely a lakhatási költségekkel, közüzemi számlákkal kapcsolatos, de ez már nem külön lakásfenntartási támogatás lesz, hanem települési támogatás, amely többek között majd lakásfenntartási költségek csökkentéséhez is igényelhető lesz!

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html