Címkék

2015. március 4., szerda

Jön a fordulat az időjárásban…



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 


Alig ment el az egyik hidegfront, máris itt a másik. Szerdán nem sok jóra számíthatunk: rövid időre kisüthet a nap, de inkább csak délelőtt. Csütörtökön és pénteken pedig hidegebb idő lesz sok csapadékkal.

A Kárpát-medencét keddre virradóra hagyta el egy hidegfront, mögötte átmenetileg szárazabb levegő érkezett, de szerdán már egy újabb hidegfront határozza meg időjárásunkat.
Napközben már nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Inkább csak rövid időre – főként délelőtt – süthet ki a nap – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.



Az ország északi felén, illetve délutántól a Dél-Dunántúlon helyenként fordulhat elő kisebb eső, zápor. Napközben a délnyugati szél északkeleten megerősödik, majd délután az északira forduló szelet északnyugaton is erős széllökések kísérhetik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6, 11 fok között várható, ennél hűvösebb az Északi-középhegységben lehet.

Csütörtök-pénteken sok eső
Csütörtökön és pénteken lehűlés várható, nappal már csak 8 fokig nő a hőmérséklet, és kifejezetten csapadékos lesz az idő: pénteken a magasabban fekvő tájakon havazhat is.
Szombat-vasárnap nem sokkal melegebb, viszont szárazabb és naposabb időre lehet számítani.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található: