Címkék

2015. március 10., kedd

Megjelent az új szocpol rendelet



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 


Most már egészen biztos, hogy július 1-től új lakás vásárlásra, használt lakás vásárlásra, lakásépítésre és lakásbővítésre is lehet majd felvenni nagy összegű állami támogatást, vagyis jön az új szocpol és félszocpol, illetve újabb nevén a CSOK és a FÉCSOK, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény.


Nézzük meg mit is tartalmaz a rendelet, hiszen eddig számos hír kapott már szárnyra, de hivatalosan csak most dőlt el, hogy hogyan is fog majd kinézni az új szocpol.A rendelet tartalmazza, hogy 2015. július 1-től már használt lakásra és egy gyermek után is igényelhető lesz az otthonteremtési kedvezmény.Az egyik legnagyobb újdonsága illetve kedvezménye az új támogatásnak, hogy valóban már 1 gyermeket nevelő családok is igényelhetik és az új lakások mellett, most már ha megfelelnek a szabott feltételeknek, akkor hazsnált lakás megvásárlásához is igényelhetik a támogatást.
Ha használt lakásra igénylik a támogatást, akkor a lakás, amire igényeljük a támogatst felttéelenül komfortos kell, hogy legyen, vagy ha lakásbővítésre igénylik, akkor a bővítés kövekeményeképpen kell legalább komfortossá válnia.
Az új rendelet megszab egy maximum árat is, mellyel azt kívánják elkerülni, illetve lehetetlenné tenni, hogy luxuslakás vásárlásához vegyenek igénybe állami támogatást.A legmagasabb négyzetméter ár, amiért még lakást vehetünk állami támogatással, az 350 ezer forint négyzetméterenként.A különféle régiókban klönféle maximális vételárakat is megszabtak, ez Budapest esetében maximálisan 35 milliós ingatlan vásárlását jelenti, a közép-magyarországi régió városaiban 28 millió forintos ingatlant, a többi településen pedig maximum 23 milliós ingtalant vásárolhatunk.
A nevelt gyermekek száma is meghatározó, ez a maximális hasznos alapterületet szabályozza, ami a szocpol vagy félszocpol igénylése esetében maximálisan 160 négyzetméter lehet.
A támogatás összegét a gyerekek száma, a alkás hasznos alapterülete és energetikai minősítése szabja meg.A legalacsonyabb támogatási összeg 500 ezer forint lesz, a alegmagasabb pedig 3,25 millió forint a legjobb energetikai minősítéssel rendelkező lakások esetében.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html