Címkék

2015. április 15., szerda

Megszűnt a méltányossági közgyógyellátás, ez van helyette



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  





2015. március 1-től megszűnt a méltányossági közgyógyellátás, addig azonban még lehetett igényelni lehet.Az intézkedés jogszabályi háttere az átmeneti rendelkezésekre: Szt. 134/C.§ (3) bekezdés.

A méltányossági közgyógyellátást 2015. március elsejével kivették a szociális törvényből, ez azt jelenti, hogy többé az önkormányzatoknak nem lesz kötelessége ezt az ellátást biztosítani.

Méltányossági közgyógyellátás igénylésésre az utolsó kérelmeket 2015. február 28-án lehet majd benyújtani.Ezekre a kérelmekre még a jelenleg hatályos jogszabály érvényes, 1 évre állapítják meg, akkor ha az alábbi feltételek fennállnak :

– az ellátásra való jogosultságot még 2015. március 1. előtt állapították meg
– ha az az eljárás mely a méltányossági közgyógyellátásra való jogosultságot állapítja meg már folyamatban vagy 2015. február 28-án


Tehát a méltányossági közgyógyellátás megszűnik, de az önkormányzatoknak megvan a lehetősége arra, hogy egy új támogatás, a települési támogatás keretében támogatást, segélyt, juttatást nyújtsanak a rászoruló emberek gyógyszerköltségeinek csökkentéséhez!



Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
URLLINK