Címkék

2015. április 1., szerda

Több százeres bírságot kaphatsz a lakásod miatt



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  





A társasházi lakásokban és a csaldi házas övezetben is mindig vannak írott és íratlan szabályok, míg némely szabályok megszegése csak esetlegesen a töb lakó fejcsóválásával és nemtetszésével jár együtt, addig vannak, olyan szabályok is, melyek megszegése komoly bírsággal jár, akár 200 ezer forintunkba is kerülhet ha hibázunk!


Az egyik ezek közül mindenkit érinthez, bárkivel előfordulhat, hogy elköveti a hibát, a másik csak a lakók egy részének okozhat gondot.Könnyű megszegni a szabályokat, ugyanis az emberek 95% – nem ismeri őket, valószínűleg Te sem!

Az egyik ilyen bírság a Tűzvédelmi bírság, amit kiszabhatnak Rád!
A tűzvédelmi bírság nagyon komoly dolog, ne vegyük félvállról, mert nem csak, hogy kiszabható, de egyes esetekben igenis kötelező a bírság kiszabása, és ha halmozottan követünk el hibákat, akkor büntetések összeadódnak és igen komoly végösszegre számíthatunk. Ráadásul a bírság behajtható, adók módjára, köztartozásnak minősül, így esélyünk sincs arra, hogy megússzuk a kifizetését! A tűzvédelmi előírásokat mind a társasházakban mind pedig a családi házaknál kötelező betartani.Mint lakók, Ti feleltek, azért, hogy a közös használatú területeken és a különös a közlekedőfolyosókon minden az előírásoknak megfelelő legyen.


Nem kelll nagy dologra gondolni, néhány apróság is elég a bírsághoz.Ha például olyan tárgyakat tárolsz a tűzvédelmi meneklőúton (például folyosó) ami szűkíti a menekülőutat, vagy olyan elektromos készüléket használsz, amit nem lehet, akkor a bírság 60 ezer forinttól fél millió forintig terjedhet. Legalább 200 ezres bírsággal kell számolnod akkor is, ha tüzet okozol azzal, hogy megszegted az előírásokat, ilyen lehet példÁul egy cigaretta által okozott tű is.



Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
URLLINK