Megosztás
Hozzávalók (26 cm-es tortaforma):
Tészta:
6 tojás
8 ek cukor
120 g liszt
3 ek holland kakaópor
1 cs. sütőpor
4 ek víz
Almaréteg:
7 közepes alma
2 cs. van.cukor
2 ek étkezési keményítő
1 ek vaj
3 ek habtejszín
2 ek méz
1 citrom leve
10 g mandula
Joghurtos réteg:
2 dl natúr joghurt
3 dl tejföl
2 tk méz
90 g fehércsokoládé
1 cs. zselatin fix
Tetejére:
80 g tejcsokoládé
mandulaszeletek
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéhez adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
A víz hozzáadása után verjük újból keményedésig.
Keverjük bele a tojások sárgáját, majd a kakaós-lisztes-sütőporos keveréket.
Előmelegített sütőben 175°C-on süssük 30 percig.
Elkészítés folytatása itt található: