Címkék

2015. május 4., hétfő

Mandulás-joghurtos-almás torta



Megosztás







Hozzávalók (26 cm-es tortaforma):
Tészta:
6 tojás
8 ek cukor
120 g liszt
3 ek holland kakaópor
1 cs. sütőpor
4 ek víz


Almaréteg:
7 közepes alma
2 cs. van.cukor
2 ek étkezési keményítő
1 ek vaj
3 ek habtejszín
2 ek méz
1 citrom leve
10 g mandula


Joghurtos réteg:
2 dl natúr joghurt
3 dl tejföl
2 tk méz
90 g fehércsokoládé
1 cs. zselatin fix


Tetejére:
80 g tejcsokoládé
mandulaszeletek


Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéhez adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
A víz hozzáadása után verjük újból keményedésig.
Keverjük bele a tojások sárgáját, majd a kakaós-lisztes-sütőporos keveréket.

Előmelegített sütőben 175°C-on süssük 30 percig.



Elkészítés folytatása itt található: