Címkék

2015. május 1., péntek

Szocpol csapda – az igénylők nagy része kizárva!



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  





Szocpol csapda – az igénylők nagy része kizárva!

Nagyon érdekes cikk került napvilágra az új szocpollal kapcsolatbaN!Az alábbiakban ennek a cikknek a tartalmát közöljük, azonban ezen cikk valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni!

Az új szocpolt, melyet 2015. július 1-től terveznek bevezetni, a 331/2014. (XII. 18.) Kormány rendelet szabályozza, mely egy olyan csapdát tartalmaz, amely a várható igénylők nagy részét ki fogja zárnia kedvezményezettek köréből.A csapda egészen pontosan fogalmazva a félszocpolban lesz elrejtve, vagyis a támogatást használt lakás vásárlásra igénybevevők körét szűkíti le jelentősen.A bökkenőt eldugták, avatatlan szemek nem veszik észre a rendeletben.

A csapda pedig az energetikai minősítésben rejlik, ugyanis használt lakásra csak abban az esetben lesz igényelhető a támogatás, ha annak a lakásnak az energetikai minősítése A vagy B minősítés.Ez a cikk írója szerint tulajdonkééépen azt jelenti, hogy csak tökéletes fűtésrendszerrel ellátott, csak tökéletesen szigetelt és csak tökéletes nyílászárókkal rendelkező lakás vásárlására lehet majd felvenni a félszocpolt.Egy átlagos téglalakás, átlagos fűtéssel F energetikai besorolású.Az A és B besorolás a szinte tökéletes állapotú ingatlanok kiváltsága, melyek legnagyobb része új építésű, azokról meg tudjuk, hogy az áraik igen magasra kúsznak.

A cél a félszocpollal eredetileg az kellet, hogy legyen, hogy a dolgozó magyar, a fiatalok, a kisemeberek könnyebben juthassanak alkáshoz.Az ország ujjong, hogy végre jöna várva várt félszocpol és használt lakásra is lehet majd felvenni több milliós állami támogatást most azonban ez komolyan kétségessé vált.

Akkor sebbel lobbal harangozták be az új szocpolt, hogy az emberek nagyon sokat vártak tőle, most azonban mégis könnyen lehet, hogy sokan csalódni fognak.Így nem sok pénzt kell majd kifizetni az államkasszából félszocpol jogcímen.





Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
URLLINK