Címkék

2015. január 13., kedd

250 ezer ember kártyáját tiltották le! Negyedmillió ember járt pórul, ugyanis valamiről megfeledkeztek.


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
250 ezer ember kártyáját tiltották le
Negyedmillió ember járt pórul, ugyanis valamiről megfeledkeztek.Negyedmillió ember egészségpénztári kártyáját tiltották le január elsejével,. mert nem végezték el a kötelező adategyeztetést az egészségbiztosítójukkal.Erre a pénzmosás elleni törvény miatt van szükség!Enélkül nem tudnak többé fizetni egészségpénztári kártyájukkal!
Természetesen az adategyeztetésre bármikor van lehetőség, és amint megtette ezt a tulajdonosan máris újra aktív a kártyája és tud vele fizetni.Az egészségpénztári kártya nagyon hasznos dolog, rengetegen vásárolnak fele, felhasználható receptköteles, vény nélküli gyógyszerek és étrend kiegészítők vásárlásakor is!A patikában az emberek körülbelül 15%-a fizet ilyen kártyával.Idén sajnos már sokakat ért kellemetlen meglepetés, amikor fizetni akartak a kártyájukkal, ugyanis azonosítás híján nem volt erre lehetőségük.
A pénzmosás elleni törvényt tavaly szigorították, így előírták mindenkinek 2014. december 31-ig a kötelező azonosítást.Aki ezt nem tette meg, most nem tudja használni a kártyáját.Körülbelül Magyarországon 1 millió egészségpénztári tag, van, és ebből az egy millióból 250 ezer embernek letiltották a kártyáját!
Az azonosítás mindössze néhány percet vesz igénybe, ne sajnáljuk rá az időt, de sajnos csak mi magunk, személyesen tehetjük meg.Természetesen káruk nem származik azoknak, akik nem végezték el az azonosítást, de addig nem tudják használni a kártyájukat, míg nem teszek e3leget a törvényben megszabott kötelességüknek.
A szakember szerint az elmúlt évben néhány százalékkal nőtt az egészségpénztári tagok száma.
Hogy ne érje Önt se kellemetlen meglepetés, mielőbb végezze el az azonosítást és fizessen újra egészségpénztári kártyájával, hiszen azért van!

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!

Forrás itt található: