Címkék

2015. január 27., kedd

Egyszeri segély 2015! OSSZÁTOK MEG SOK EMBER ÉRINT


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
A nyugdíjtörvény lehetőséget nyújt a nyugdíjasok megsegítésére egyszeri segély kifizetésével, akár méltányossági alapon is.Az egyszeri segély egy nagyon jó lehetőség nyugdíjasoknak, hogy a nyugdíjukon felül pénzhez jussanak.Idén megkönnyítették a segélyhez jutás feltételeit, ugyanis megemelték azt a küszöbértéket, amelytől még igényelhető a támogatás.Az egyszeri segély elsősorban a kisnyugdíjasok támogatása.A segély indokolt, mikor a nyugellátásban részesülő személy mindennapi szokásos életvitele veszélybe kerül (pl. saját vagy hozzátartozó súlyos betegsége, haláleset, elemi csapás stb.).

Az új törvény a következő:
72/B.§ (9) A Tny. 66. §-a alapján a nyugellátásban részesülő számára kivételes nyugellátás-emelés akkor állapítható meg, ha a folyósított nyugellátás és az Szt. (a szociális ellátásokról és a szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény) 4. § (1) bekezdésének i) pontjában megjelölt, számára esetlegesen folyósított rendszeres pénzellátás – ide nem értve az időskorúak járadékát – együttes havi összege nem haladja meg a (70 000 helyett) 75 000 forintot.

Vagyis most már a régi 70 ezer forintos jövedelemhatár, a múlté idén már havi 75 ezer forintos jövedelemig igényelhető az egyszeri segély.A 75 ezer forint azokra vonatkozik, akik egy közeli hozzátartozójukkal közösen élnek egy háztartásban, ha egyedülálló személyről van szó, akkor Ő még 80 ezer forintos jövedelemmel is igényelheti a támogatást!

AZ Országos Nyugdíjfolyósító Intézet Igazgatója dönthet úgy, hogy méltányossági okból ennél magasabb jövedelem esetén is megállapítja az egyszeri segélyt vagy esetlegesen egy méltányossági nyugdíjemelést.Méltányos esetben az egyszeri segély összege, melyet az igazgató engedélyez, akár 85.500 Ft is lehet!

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Még több pályázati cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html

Forrás itt található: