Címkék

2015. január 11., vasárnap

Kétszeresére nő az üdülési támogatás! OSSZÁTOK MEG TI IS!


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Kétszeresére nő az üdülési támogatás
Újabb támogatást kapnak a rászorulók, melynek keretében duplájára növelik a rászorulók által igénybe vehető üdülési támogatást!Az eddigi 3 milliárd forint helyett idén 6 milliárddal támogatja a kormány a rászorulók üdülését.

A kormány szóvivője elmondta, hogy a kormány nagy figyelmet fordít arra, hogy minél többet tudjon segíteni a szociálisan rászorulóknak.Kiemelték a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetését, melyre a tavalyi évben 58 milliárd forint támogatást adott a kormány, illetve a hamarosan induló 34 milliárdos ételcsomag programot, mely szintén a legrászorultabb réteget fogja támogatni.Több, mint 700 ezer gyermek kap ingyen tankönyveket, hogy meglegyenek a tanuláshoz szükséges feltételek és ezek a gyermeke is esélyt kapjanak a a tanulásra és egy jobb életre.Idén minden eddiginél többet költött a kormány szociális tüzifára, így a szociális tüzifa program keretében idén 3 milliárd forinttal támogatták az önkormányzatokat, hogy minél több tüzifát tudjanak szétosztani a rászoruló lakosság körében.

A kormány igyekezett egy nagyon igazságos és könnyen átlátható szociális üdülési rendszert létrehozni, melynek keretében olyanok is kikapcsolódhatnak, akiknek egyébként semmi esélyük nem lenne arra sem, hogy pár napra elutazzanak valahová feltöltődni és kiszabadulni a mindennapos mókuskerékből.Ez a program is az egész ország javát szolgálja!
Az elmúlt pár évben az elmúlt 20 év legnagyobb táboroztatási rendszerét hozták létre, melyben rengeteg felnőtt és rengeteg gyermek jutott kikapcsolódási lehetőséghez. 2015-ben 2015-ben 15 ezer gyermeknek szeretnének lehetőséget adni! Az Erzsébet-program keretén belül hárommilliárd forintot szánnak a nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékosok pihenésére, és ugyancsak hárommilliárd forintot szánnak a gyermekek nyári táboroztatására.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!

Forrás itt található: