Címkék

2015. január 6., kedd

Több útdíjat fizethetnek a nagycsaládosok.Az igazi nagycsaládosok is rosszul járhatnak az új e-matrica rendszerrel.


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Több útdíjat fizethetnek a nagycsaládosok

Egyre több a botrány az új útdíjas rendszer miatt, rossz térképek, elírások, félreértések, korlátolt vásárlási lehetőségek stb.Nemrég derült ki, hogy az igazi nagycsaládosok is rosszul járhatnak az új e-matrica rendszerrel.
Több nagycsaládos is előszeretettel használja a 8-9 fős kisebb buszokat, hogy a család kényelmesen utazzon, ők most többet fognak fizetni, mert az a típusú jármű eggyel magasabb díjfizetési kategóriába került.
Ők nem a személyautóra megadott ötezer forintos matricát kell, hogy megvásárolják, az ő matricájuk megyénként 10 ezer forintba került. a régi hagyományos autópálya matrica díja is emelkedett, esetükben közel kétszeresére nőtt, így a heti és havi matricával sem járnak jól.


Ezek a nagyobb autók valóban nagyon kedveltek a nagycsaládosoknál, mert rengeteg bennük a hely, hatalmas terek vannak, jól lehet pakolni beléjük és csupán B kategóriás jogosítvánnyal vezethetők.Kicsit talán meglepő, de az útdíj fizetésekor mégsem kerülnek a személyautók kategóriába, így dupla összegű matricát kell venni rájuk.Tulajdonképpen az új szabályozás szerint a 7-nél több ember szállítására alkalmas járművek már ebbe a magasabb díjfizetési kategóriába esnek.


Autópálya matricák 2015

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete hátrányos megkülönböztetésként értelmezi ezt az új rendelkezést, így már elkezdtek utánajárni annak, hogy mit lehet tenni ezügyben.A nagycsaládosokon kívül ez az intézkedés egyébként a fogyatékkal élők családjai is hátrányosan érinthet, ugyanis az ő köreikben is elterjedtek a 8-9 fős autók személyszállításra.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!

Forrás itt található: