Címkék

2015. február 3., kedd

Lakásbővítési támogatás – szocpol szigorú feltételek


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Egy ország várja már a 2015. júliusában érvénybe lépő CSOK-ot vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, melyet leánykori nevén szocpolként ismerjük.A támogatást igénybe lehet venni új lakás vásárlására és bővítésére is, de ha bővítésre kívánjuk felvenni a támogatást, akkor szigorú feltételeknek kell megfelelnünk.
Az első és nagyon fontos feltétel, hogy csak akkor vehetjük igénybe a támogatást, ha még semmilyen bővítési munkálatot nem kezdtünk meg a támogatás igénylése előtt.Tehát a munkálatokat csakis a támogatás igénylése után kezdhetjük meg.Vagyis július 1. előtt senki ne álljon neki ha a szocpolra pályázik, bővítési támogatásként.
Fontos, hogy abban az ingatlanban, melyre a bővítési támogatást igénylik, az igénylőnek illetve igénylőknek minimum 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük.Házastársak és élettársak esetében a lakásban mind a kettő félnek az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdonjoga kell, hogy legyen és az igénylőn kívül csak az általa eltartott gyermeknek lehet tulajdonrésze.
Nagyon fontos, hogy abban a alkásban kell lakniuk az igénylőknek, amelyik lakásra a támogatást kérik.A bővítést komfortosnak kell lennie vagy a bővítés végrehajtásai után kell komfortossá válnia.Az energetikai minősítését tekintve legalább C kategóriásnak kell lennie.Ha ennél rosszabb energetikai minősítéssel rendelkezik a lakás, akkor is van mód a támogatás igénylésére, de így egy kicsit bonyolultabb, ugyanis, ebben az esetben a helyi építési hatóságtól be kell szereznie egy harminc napnál nem régebbi igazolást arról, hogy az adott ingatlan állapota élet- és vagyonbiztonságot közvetlenül és súlyosan nem veszélyezteti.

A támogatás össze függ az eltartott gyermekek számától és a négyzetmétertől :

lakasbovites
Fontos, hogy a támogatást csak abban az esetben igényelhetjük, ha a munkálatok felét mi álljuk saját zsebből, vagyis a teljes bekerülés költségenek az ötven százaléka mindenképpen minket terhel.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több pályázati cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html