Címkék

2015. február 2., hétfő

VÉSZ alkalmazás – megmentheti az életed!


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  

Itt a tél, ilyenkor gyorsan változik az időjárás, sokszor akár szélsőségesre is fordulhat.Havazás, köd, hófúvás, ónos eső, sokminden nehezíti ilyenkor a közlekedést, melyekkel minél előbb tisztában vagyunk, annál könnyebben kerülhetjük el a beleseteket.
A katasztrófavédelem készített egy alkalmazást, melyet okostelefonra és táblagépre teljesen ingyenesen le lehet tölteni.Az új alkalmazás neve a VÉSZ alkalmazás, melyet mindenkinek ajánlatos letölteni.Természetesen teljesen ingyenes a szolgáltatás.
Az alkalmazás itt található meg : http://vesz.katasztrofavedelem.hu
A VÉSZ alkalmazás egy veszélyhelyzeti tájékoztató rendszer.Az alkalmazás telepítésével az útnak indulók rögtön információt kapnak a lakóhelyük, az úti céljuk által érintett területek, figyelt útvonalak, megyék, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről, a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről.


Az alkalmazás letöltése után, beállításokat lehet eszközölni, melynek segítségével tulajdonképpen testre szabhatjuk az alkalmazást, hogy a lehető legnagyobb segítséget jelentse utazásaink során.Beállíthatunk egy egy értesítési zónát is, de akár az ország teljes egészéről is kaphatunk információkat.Az alkalmazás biztonságos, kívülről teljesen hozzáférhetetlen, szigorúan védett.Az értesítések, amiket kapunk alapesetben három napig élnek.

A rendszer típusú értesítést küld, a felhasználó maga dönthet arról, hogy mit választ, hogy csak a riasztásokról, a figyelmeztetésekről, vagy pedig mindenről kér információkat.
Az alkalmazás használata mellett természetesen az is fontos, hogy folyamatosan figyeljük az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, legyünk tisztában azzal, hogy milyen időjárás várható, így még nagyobb eséllyel kerülhetők el a kellemetlen helyzetek, balesetek.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található: