Címkék

2015. február 2., hétfő

Itt a legújabb bankkártya csalás! OSSZÁTOK MEG SOK EMBERT ÉRINT!


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Egy nagyon új bankkártya csalás indult útjára az Amerikai Egyesült Államokból és Nagy Britanniából.Légy résen, mert hamarosan Magyarországon is felütheti a fejét a legújabb trükk.
A nagy átverés egy telefonhívással kezdődik, mely sajnos már annyira kifinomult módszerekkel történik, hogy bárki könnyedén bedőlhet az új trükköknek!A vonal másik végén lévő hanga a rendőrség vagy a bank csalásellenes osztályának alkalmazottjaként jelentkezik be. Elmondja, hogy azért vették fel a kapcsolatot vele, mert gyanús mozgásokat észleltek a bankszámláján és a biztonság érdekében ilyenkor ez egy szokásos eljárás.

Na és jön a bibi, ahol sokan észbe kapnak, de sajnos sokan túl naivak és hiszékenyek.Szóval következő lépésben kérdezik meg a bankkártya PIN kódját.A bank és a rendőrség ilyet soha nem tesz!Aki még mindig nem jött rá, hogy átverik, ott a csalók akcióba lendülnek, ugyanis a bankkártyáért “hivatalos” futárt küldenek.Fontos, hogy soha ne adjuk ki a kezünkből a bankkártyánkat, maximum a bankban a bank alkalmazottja kérheti el.

Magyarországon még nem ütötte fel a fejét az új módszer, de valószínűleg hamarosan megjelenik itt is.
Nálunk egyelőre a spamkampányok jellemzőek, kéretlen hirdetéseket kapunk adathalászat céljából.Ezekben a levelekben található linkekre, url-re ne kattintsunk, ne töltsünk le semmilyen mellékletet, inkább azonnal töröljük a levelet.

Fontos, hogy mindig tartsuk be a legfontosabb szabályokat, így meg tudjuk őrizni bankkártyánk biztonságát.
A bank soha nem kér tőled sem PIN kódot sem más banki adatot e-mailben vagy telefonon keresztül.
Amikor pénzt veszel fel bankautomatából, akkor használj inkább, olyan automatát, amely zárt térben található.
Ha bankkártyával fizetsz az interneten, akkor csak olyan oldalon add meg a bankkártyád adatait, amely garantáltan biztonságos.
Ha vásárolsz a bankkártyáddal tedd el a bizonylatokat, majd hasonlítsd össze őket a bakszámla kivonatával is.


Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található: