Címkék

2015. március 3., kedd

Minimáljövedelmet kaphatnak a rászoruló családok



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  




Minimáljövedelmet kaphatnak a rászoruló zuglói családok, miután a kerületi önkormányzat képviselő-testülete egyhangúlag támogatta Karácsony Gergely polgármester javaslatát.

Az önkormányzat közleményében azt írta: az új szociális rendelet legfontosabb célja, hogy megakadályozza a családok elszegényedését a kerületben. Ennek nyomán a hivatal 26 ezer forintig kipótolja azoknak a jövedelmét, akiknek ennél kevesebb bevételük van. A rendelet másik legfontosabb pontja a lakásfenntartási támogatás, amely az adósságok felhalmozódásával, a közüzemi szolgáltatások kikapcsolásával és a lakhatás elvesztésével szemben nyújt védelmet.
A szociális rendszerre Zugló az idén félmilliárd forintot fordít saját bevételeiből. Minimáljövedelemben várhatóan mintegy háromszáz, lakhatási támogatásban pedig háromezer család részesülhet – olvasható az önkormányzat közleményében.

Korábban lapunknak nyilatkozva úgy számoltak: a zuglói modell megvalósításához a következő 10 hónapban 40 millió forintra lenne szükség. A juttatás feltétele, hogy a támogatott családok nem dolgozó, de aktív korú és munkaképes tagjai működjenek együtt a családsegítő központtal. A jogosultságot évente vizsgálnák felül, és ha az a háztartás bármely tagjának munkába állása miatt megszűnik, az összeg felét 6 hónapig továbbfolyósítaná az önkormányzat, feltéve, hogy a nem dolgozó aktív korú háztartástagok továbbra is együttműködnek a családsegítővel.
„A zuglói minimumjövedelem korántsem alapjövedelem, hanem – ebben a formájában – egy célzott extra szociális támogatás. Az alapjövedelem lényege éppen az, hogy feltétel nélküli, míg ez a javaslat számos kitételt tartalmaz azzal kapcsolatban, kinek járna ez a juttatás” – hívta fel a figyelmet Pogátsa Zoltán közgazdász, a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) docense.
Szerző: VG – MTI


Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
https://www.facebook.com/MaiKupon/posts/816596515043866