Címkék

2015. április 30., csütörtök

Nagyon fontos levelet kaphatsz a NAV-tól 375 ezer ember kap levelet a NAVTÓL!



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  









Idén is rengetegen kérték a Nemzeti Adó -és Vámhivataltól, hogy ők készítsék e adóbevallásukat. A folyamat a végéhez közeledik, hamarosan mindenkihez megérkezik az bevallási ajánlat a NAV-tól.Sokan már valószínűleg megkapták, ugyanis ahatáridő április 30. ameddig a NAV postázza az adóbevallás ajánlatokat! Akik rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval nem postai úton, hanem elektronikusan fogják megkapni a levelet.

A NAV továbbá felhívja a figyelmet arra, is, hogy a munkáltatóknak is április 30-ig kell kiadni az igazolást sz szja bevallásról, akik a munkaadójukat kérték meg adóbevallásuk elkészítésére.

Amit a NAV-tól vagy munkáltatnktól kapunk pontosan és figyelmesen hasonlítsuk össze, hogy minden egyezik-e az igazolásokon szereplő adatokkal.Egy kulcskérdé, járjunk el figyelmesen, mert ha févállról vesszük komoly bírságot kockáztathatunk.Ha nem tapasztalunk semmilyen eltérést, akkor nincs is további gondunk az adóbevallással, de 2020. december 31-éig megőrzési kötelezettségünk van az adóbevallás ajánlattal és a hozzá tartozó igazolásokkal kapcsolatban.


Ha az adóbevallásunk módosításra szorul, akkor ezt legkésőbb 2015. május 20-ig tehetjük meg írásban, az ajánlatot visszaküldve és aláírva.Ha a bevallás mellé jövedelemadó fizetési kötelezettségünk van, annak határideje szintén 2015. május 20.Erre a befizetésre részletfizetési kedvezményt is kérhetünk, ha 150 ezer forint alatti összegről van szó, akkor 6 havi részletfizetési kedvezményre van lehetőség, ebben az esetben csak az első részletet kell kifizetnünk május 20-ig.




Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
URLLINK