Címkék

2015. május 4., hétfő

Csokikrémes macaron



Megosztás

 





Hozzávalók (40 db): 

110 g mandula
200 g porcukor
90 g szobahőmérsékletű tojásfehérje (amint én előtte 4-5 napig pihentettem a hűtőben)
30 g kristálycukor
6 csepp citromlé
10 g kakaó


Töltelék:

100 g tejcsoki
0,5 dl habtejszín
5 g vaj (nem írtam el)


Elkészítés:

Előre készítsünk elő minden hozzávalót, illetve a tepsit is.
A mandulát daráljuk le, aztán keverjük össze a porcukorral és a kakaóval, majd 4-5 kanalanként daráljuk le együtt újra.
Szitáljuk át, és ha maradtak nagyobb darabok, akkor ismét tegyük vissza a darálóba.

A tojásfehérjét egy fém tálban kezdjük el pár csepp citromlével verni, majd ha elkezdett habosodni, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük pontosan addig, míg felfele fordítva nem akar kicsúszni a tálból.



Elkészítés folytatása itt található: