Címkék

2015. május 4., hétfő

Gyermekkorunk kedvence a bodzaszörp






Ki ne szerette volna ezt a kellemesen hűsítő, aromás édes nedűt? Nálunk a baj mindig akkor kezdődött, amikor nem volt elég türelmünk ahhoz, hogy kivárjuk, míg elkészül. Így mire elérte volna a tökéletes aromát, már alig maradt valami az üveg aljában. Bodzaszörpből sosem lehet annyit készíteni, hogy elég legyen. Használjuk ki a friss virágokat, majd szárítsuk télire is, melyet leginkább majd tea készítéséhez alkalmazhatunk. Tudtad, hogy a bodzát nem csak szörpnek vagy teának használhatod?




Hozzávalók:
10-12 nagyobb méretű bodzavirág, 
1 kg cukor (helyettesíthetjük mézzel is),
 2-3 nagy citrom, 
8 gramm friss élesztő, 
8 liter hideg szénsavmentes víz, 
egy 10 literes üveg.




Folytatás itt található: