Címkék

2015. május 4., hétfő

Így emelné meg kormány a nyugdíjakat



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  






Jó hír a nyugdíjasoknak, hogy kezd igen erősen körvonalazódni, hogy mire is számíthatnak az elkövetkezendőkben nyugdíjemelési fronton.

2010 óta az a kormány politikája, hogy a nyugdíjak reálértékét meg fogják őrizni, íg yminden költségvetés tervezésekor a jövő évre várt infláció mértékével emeli a nyugdíjak összegét.A további tervek a konvergenciprogramnak köszönhetően szintén világossá váltak.A kormány a további évekre nézve is azt tűzte ki célul, hogy megőrzi a nyugdíjak reálérétkét, vagyis a várható infláció mértékével emelik jövőre is , 2017-ben és 2018-ban is!


Hogy egészen pontosan mit is jelent ez a nyugdíjasoknak? 
Idén, vagyis 2015-ben az infláció 1,8%, emellé 0%-os a fogyasztási árindex vagyis, a nyugdíjak reálértéke nőtt!

A következő években a következő számok várhatók:

2016-ban 1,6
2017-ben 2,5
2018-ban pedig 3 százalék lehet az infláció mértéke.


Vagyis, ha az elkövetkezendő 3 évet nézzük meg és vesszük alapul, akkor a három év leforgása alatt összesen, 9,1 százalékos emelkedést eredményez a nyugdíjaknál. Jelenleg az átlag nyugdíj 105 429 forint , a konvergenciaprogram végére 115 123 forintra fog ez emelkedni.


Habár a kormány azta célt tűzte ki, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét és nem emeli őket, mégis az infláció és a 0%-os fogyasztói árindex kapcsolatának köszönhetően a nyugdíjak emelkedtek és várhatóan az elkövetkezendő években is emelkedni fognak!



Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
URLLINK