Címkék

2015. május 3., vasárnap

Habos citromos pite



Megosztás







Hozzávalók (25 cm-es pite):
Tészta:

180 g liszt
120 g vaj
40 g cukor
2 tojássárgája


Citromkrém:

1,5 dl citromlé
200 g cukor
5 tojás
160 g vaj
2 lapzselatin


Hab:

2 tojásfehérje
100 g cukor
pár csepp citromlé


Elkészítés:
A lisztet és a cukrot keverjük össze, majd a vajat morzsoljuk bele.
Adjuk hozzá a tojássárgáját és gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
Nyújtsuk ki, majd béleljünk ki egy 25 cm átmérőjű pitetálat, úgy, hogy legyen pereme is.
Szurkáljuk meg az alját villával, majd egy sütőpapírt helyezzünk a tészta tetejére és szórjunk rá rizst vagy száraz babot.

Előmelegített sütőben 180°C-os süssük 15 percig, majd a sütőpapír és rizs nélkül további 10 percig süssük.



Elkészítés folytatása itt található: