Címkék

2015. május 3., vasárnap

Túrós zserbó



Megosztás

 





Hozzávalók: 
Barna tészta:

500 g liszt
200 g cukor
100 g vaj
1,5 kiskanál sütőpor
2 ek kakaó
7 ek tejföl
2 tojás


Fehér tészta:

150 g liszt
80 g cukor
40 g vaj
0,5 kiskanál sütőpor
2 ek tejföl


Töltelék:

750 g túró
250 g cukor
3 tojás
3 ek tejföl
1 cs. vaníliás cukor
2 ek búzadara


baracklekvár
130-150 g darált dió


120 g csokoládé


Elkészítés:

Először a barna lapot készítsük el: a sütőporos lisztben morzsoljuk el a vajat, és adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjuk össze. Majd tegyük be a hűtőbe.
A fehér lapnál is járjunk el ugyanígy.
A túrót botmixerrel törjük pépesre a cukorral, a tejföllel, a van.cukorral, és a tojássárgájával.

Majd keverjük hozzá a búzadarát.



Elkészítés folytatása itt található:

EZT IS NÉZD MEG