Címkék

2015. augusztus 24., hétfő

Januártól összevonják a családsegítést és a gyermekjóléti szolgáltatásokat



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  





Januártól összevonják a családsegítést és a gyermekjóléti szolgáltatásokat

A családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás januártól kizárólag egy szolgáltató keretében működtethető, az önkormányzatoknak még az idén létre kell hozniuk az új intézményeket, ennek érdekében október 31-ig felül kell vizsgálniuk a feladatok ellátásának módját, szervezeti kereteit és az erre kötött ellátási szerződést – írja a Napi Gazdaság az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egy háttéranyagára hivatkozva.


Januártól a szolgáltatás települési szinten a család- és gyermekjóléti szolgálat, járási szinten a család- és gyermekjóléti központ keretében fog működni.



A járásközponti család- és gyermekjóléti központok száma országosan 48-ról 198-ra emelkedik, ezek feladata lesz a gyermekek védelembe vételével kapcsolatos hatósági munka tervezése, a gyámhivatallal való kapcsolattartás, továbbá olyan speciális szolgáltatások biztosítása, amilyenekkel nem rendelkezik minden szolgálat.

Az összevonás részeként 2018-tól a család- és gyermekjóléti központ végzi az iskolai és óvodai szociális segítő tevékenységet.


A szolgáltatások összevonásával a finanszírozás is megváltozik: a jövőben a hátrányos helyzetű települések több forrást kapnak, hogy az ellátandó családok számához igazodva a térség több családgondozót tudjon foglalkoztatni.

Még több közérdekű cikket itt találtok:

Forrás itt található: