Címkék

2015. augusztus 28., péntek

Újabb durva hőhullám jön – melegrekordok dőlhetnek meg



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  





Éppenhogy csak kihevertük az előző hőhullámot, a hosszan tartó kánikulát és a hosszas hőségriadókat újra melegedni kezd az idő, nem is kicsit.Újra visszatér a gatyarohasztó hőség, a durva kánikula.Sokan már azt hitték, hogy a hidegfront beköszöntével vége a nyárnak, jön az ősz, az esőkabátok és esernyők időszaka, de óriásit tévedtek! Ismét sivatagi forróság köszönt be!A nyár végére ismét a piheghetünk a forróságban.

A felmelegedés már ma elkezdődik, szinte az egész ország területén akár 30 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, sőt lesz olyan területe is az országnak, ahol a 33 fokot is elérheti a hőmérséklet de ez még csak a kezdet, ugyanis a következő napokban tovább fog emelkedni a hőmérő higanyszála.



A nyár utolsó hétvégéjén bárhol élvezhetjük a strandot, örülni fognak az üzemeltetők és a fagyiárusok, palacsintások, lángososok ugyanis az egész országba beköszönt a kíméletlen forróság, mindenhol 34 – 35 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani.

A forróság az iskolakezdésre sincsen tekintettel: a hét közepéig, szeptember első napjaiig biztosan marad az extrém idő, melegrekordok dőlése várható az egész térségben.


Most úgy tűnik, hogy az enyhülés szerdán érkezik meg országunkba, de ki tudja, lehet, hogy a nyári forróság addig még meggondolja magát..és úgy dönt, hogy marad még egy kicsit.



Forrás itt található:

Még több közérdekű cikket itt találtok: