Címkék

2014. december 19., péntek

Tovább eshet az üzemanyagok ára


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Egy hét alatt háromszor csökkentette a MOL az üzemanyagok nagykereskedelmi árát. Nagy átlagban az egész országban annyiért tankolhatunk most mint 2011-ben.Tehát 3 éves mélyponton van az üzemanyagok ára. Az indoklásban olvashattuk hogy a csökkenő világpiaci árak miatt lesz kevesebb Magyarországon is az üzemenyag ára. A MOL pénteken 4 forinttal csökkentette a benzin árát és 3 forinttal a gázolajét. Most a benzin literenkénti átlagára 350-351 forintra, a gázolajé 373-374 mérséklődőtt. De az egyes kutakon akár 30-40 forint eltérés is lehet. A legdrágább kutak az autópályákon vannak.


De meddig folytatódhat? Meddig eshet ilyen drasztikusan az üzemanyag ára?
Több szakértő is azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem lehet látni, hogy meddig fog esni az üzemanyag ára, de várhatóan a további hónapokban még tovább zuhanhat. Annyi biztos, hogy Magyarországon gyorsabban esik az ár, mint a szomszédos országokban. Most már, Ukrajnát kivéve, minden szomszédunknál drágábban tudunk tankolni.
Amennyiben csökken az üzemanyagok ára, akkor nő a fogyasztás. Tehát sokkal többet tankol a lakosság is. Ez kedvezően hat a költségvetésre. A legfrisseb adatok szerint az év első 11 hónapjában 4 százalékkal tankoltunk többet benzinből és 10 százalékkal gázolajból.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Forrás itt található: