Címkék

2015. január 31., szombat

Átadták Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjét Demjénben.!


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  

Átadták Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjét Demjénben. A termálvölgy legújabb beruházása 30 embernek ad munkát. A különböző érrendszeri, reumatológiai betegségekre kiváló gyógyvíz segíti a helyi idegenforgalom fellendítését is – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.


Ha van ötlet és akarat, fellendül a térség gazdasága, idegenforgalma is – fogalmazott az átadáson Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Az elmúlt három év alatt több mint 2 milliárd forintos fejlesztés valósult meg Demjénben. 2012-ben 900 millió forintból egy négycsillagos gyógy- és wellness-szálloda épült, most pedig 1 milliárd forintból elkészült a barlang- és élményfürdő. Rácz József tulajdonos a Kossuth Rádiónak elmondta: összességében 2500 négyzetméter vízfelület várja a vendégeket, akik „az emberiség ismert fürdőkultúrájának minden elemét” élvezhetik.
Fodor Géza polgármester szerint egyre jobban fellendül Demjén idegenforgalma, sok családnak nyújtva megélhetést. Megjegyezte: Demjén alvó település volt egészen addig, míg a termálkutat meg nem fúrták, azóta folyamatosan emelkedik a vendégek száma. Ezzel összefüggésben nagyon kevés a munkanélküli a településen – tette hozzá.

A gyógyvíz nemzeti kincs, a kormány is kiemelten támogatja a fürdőfejlesztéseket, amelyek újabb munkahelyeket teremtenek – mondta el Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. „Ez egy magyar modell, amit itt látunk, hiszen érezzük, hogy egy tudatos építkezés mellett a jó természeti kincsek kihasználásával csodát lehet tenni” – fogalmazott.
A barlangfürdő megépítése példája annak, miképpen lehet természeti kincseinket egy térség felemelkedésének hajtóerejévé tenni – jelentette ki a miniszter, hozzátéve: a gyógyturizmus fejlesztése a kormány számára kiemelkedő feladat, mert megélhetést jelent a kis- és középvállalkozásoknak, valamint egészségmegőrző, prevenciós hatása van a lakosság szempontjából, amely így kevesebbet költ gyógyszerekre.
A fürdő szombaton nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

forrás: hirado.hu


Szombattól 25 méter magas toronyból lehet lecsúszdázni. Ez lesz Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője.
Szombat délelőtt nyitja meg kapuit a közönség előtt a Cascade Barlang- és Élményfürdő Demjénben. A 760 méter hosszú barlangrendszer 1500 négyzetméter vízfelületével, 24 méter átmérőjű és 25 méter mély, hegybe süllyesztett csúszdatornyával, 550 méter csúszófelületével Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít az üzemeltető szerint.

 
Egy elvarázsolt, földalatti vízi világ valósul meg, ahol a fürdőzés élményét a fények, színek játéka teszi különlegessé. A kitörő vulkánt jelképező óriási őserdei katlan és a benne lévő csúszdatornyok még tovább fokozzák az élményt Eddig a fedett wellness medence, három gyógymedence, a csúszdákból érkezők medencéje, úszó, ugró és további két meleg vizes medence szolgálta ki a fürdővendégeket a főszezonban 800 négyzetméteres vízfelülettel.

 

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is!