Címkék

2015. január 8., csütörtök

Jövőre csak 2 segélyezési forma lesz! Egyre több hír reppen fel a jövő évi segélyezési körül...


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Egyre több hír reppen fel a jövő évi segélyezési körül, azt már sajnos tudjuk, hogy rengeteg ellátási forma fog megszűnni, természetesen a legnépszerűbbek, amelyek rengeteg embernek tudtak némi jövedelmet biztosítani!A kérdésben Czibere Károly az 8illetékes államtitkár nyilatkozott, hogy eloszlassa a félreértéseket és néhány hírmorzsát csepegtessen a várakozóknak!

Állítása szerint nem lesz kevesebb az elosztásra szánt összeg a szociális támogatásoknál.A szociális rendszer teljes átalakulása 2015. március 1-re tehető, tehát a korábbi segélyek 2015. február 28-val megszűnnek.

Összesen 2 támogatási forma lesz, az egyiket a járások fogják kiutalni a központi költségvetés terhére, a másikat pedig a helyileg illetékes önkormányzatok.Az önkormányzat által kiutalható segély maximuma 28.500 forint lesz.
Tehát a szociális segélye 2 formája a következő lesz :
1. jövedelemkompenzáló támogatások a járásoknál
Egy minimum életszínvonalat fog biztosítani a cél, hogy a túlélésre elég legyen ha az illető semmilyen más jövedelemmel nem rendelkezik!

2.kiadáskompenzáló támogatások az önkormányzatnál
Ez egyfajta hozzájárulás lesz a rezsihez a legszegényebb rétegnek.

Az önkormányzatoknál 2 segélyezési lehetőség lesz, az egyiket a munkaképesek, a másikat a munkaképtelenek kaphatják meg!A foglalkozáshelyettesítő támogatás (fht) a munkaképes lakosságnak lesz, a munkavégzésre nem képes lakosságnak pedig egészségkárosodotti és gyermekfelügyeleti támogatás nyújtható.Az önkormányzattól kérhető segélyeket összesítő néven települési támogatásnak fogják hívni!
A közmunkásoknak nem fog járni foglalkozáshelyettesítő támogatás, amíg dolgoznak!Amikor már nem dolgoznak, akkor folyósítható a támogatás.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Még több pályázati cikkek itt találhatók:
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html

Forrás itt található: