Címkék

2015. január 30., péntek

Kellemes meglepetés érheti a nyugdíj előtt állókat


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 


A tavalyi év során már 70 ezer emberrel felvette a kapcsolatot a Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, annak érdekében, hogy adataikat egyeztessék a közelgő nyugdíj miatt.A nemrég megkezdett adategyeztetésben most olyanok vesznek részt akiknek csak pár évük van vissza a nyugdíjig.Ez az adategyeztetés, azért nagyon fontos, hogy mindenki tisztán lássa, hogy mennyi a szolgálati ideje és milyen béreket keresett az aktív évei során.Ezek nagyon fontos adatok a nyugdíj összegének szempontjából.Nagyon fontos végre rendet rakni ezekben az adatokban, mert az emberek megélhetése múlik rajta.


A legfontosabb, hogy mindenkinél helyes adatok szerepeljenek, erre pedig tökéletes megoldás az adategyeztetés.Fontos, hogy ne akkor derüljenek ki az esetleges hibák, amikor az illető már a nyugdíj előtt áll.

Most első körben az 55-60 évesekkel kezdték meg az adategyeztetést, hiszen ők állnak a legközelebb a megérdemelt nyugdíjas évekhez.65 ezer ember kap vagy fog kapni egy nagyon részletes kimutatást a munkával töltött évekről, hétezer ember esetében már le is zárult teljesen az adategyeztetés folyamata.
Volt akit kellemes meglepetést ért az adategyeztetés során, ugyanis kiderült, hogy a diákmunkával töltött évei is beszámíthatók, így korábban vonulhat nyugdíjba, melyet a nők korkedvezményes nyugdíja enged meg.

Az általános tapasztalat eddig az, hogy nagyon sokan megfeledkeztek a felsőoktatásban töltött évekről és a sorkatonai szolgálatról is, melyek szintén beleszámítanak a szolgálati időbe.
Nagyon fontos, hogy nagyon precízek legyünk a szolgálati idő összegyűjtésekor, minden munkával töltött nap számít, most az adategyeztetés során előfordult, hogy hogy néhány nap alkalmi foglalkoztatás is “évet adott”, és minden elismert teljes év után két százalékkal emelkedett a nyugdíj összege.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több pályázati cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html