Címkék

2015. január 30., péntek

Öt vissza nem térítendő állami támogatás fiataloknak


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Öt vissza nem térítendő állami támogatás fiataloknak

Következő cikkünkben öt nagyon nagy pénzt jelentő támogatásról számolunk be, melyekről könnyen lehet, hogy még nem is hallottál, pedig lehet, hogy Neked is nagy segítség lenne!
1. Állami támogatás lakásod felújításához, korszerűsítéséhez
Az Otthon Melege Program keretében nagyon sok embernek nyílott esélye arra, hogy jelentős állami támogatással lecserélje hűtőjét, fagyasztóját, elavult ablakait, vagy régi elavult kazánját.Hamarosan elindul az Otthon Melege Program egyik alprogramja, melynek keretében társasházi lakások pályázhatnak korszerűsítésre.Lakásonként a minimum összeg 35 ezer forint a maximum 650 ezer forint támogatás.Minden 4-60 lakásos társasház pályázhat, tégla és panel egyaránt.A pályázat 2015. március 9-én indul.


2. 122 ezer forint támogatás gyermekednek.
122 ezer forintot kaphat a gyermeked 18 éves korában és neked ez egyetlen forintodba sem kerül.Elmondom mit kell tenned érte!Csak egy kis ügyintézés, ennyit megér egy pár órás munka.Neked mint szülőnek nincs más dolgod, mint START Értékpapír számlát nyitni, ha ezt megteszed, akkor erre került az állam által a gyermekednek ajándékozott 42,500 forintos életkezdési támogatás, ezt minden évben 3%-os inflációval nő körülbelül illetve a kamatprémiumot is jóvá írják a számlán.Ha te egyetlen forintot sem teszel a számlára, akkor is körülbelül 122 ezer forint jár majd gyermekednek ha betölt a 18 éves kort.Ha havonta 1000 forintot teszel a számlára, akkor a gyermek megtakarítás már 600 ezer forint lesz, mire eléri a 18 éves kort.Érdemes megfontolni!A támogatás azoknak a gyermekeknek jár, akik aki 2005 december 31. után születtek, ez törvényben szabályozott.


3. Vissza nem térítendő támogatás, albérletre, lakhatási költségekre, rezsire
Ezt a támogatást azok vehetik igénybe, akik a lakóhelyüktől távol kaptak állást, legalább 100 kilométer távolságra az otthonuktól.A támogatás feltételeit idén megkönnyítették, így már 1 hónapos regisztrált munkanélküliség esetén felvehető a havi 100 ezer forintos támogatás egyedülállóknál.Ha ketten költ9ztök és mindketten jogosultak vagytok a támogatásra, akkor akár havi 150 ezer forintot is kaphattok támogatás gyanánt, 3 fő együtt költözése esetén 200 ezer forintos is lehet a havi támogatás összege.A támogatást 1 évre azaz 12 hónapra ítélhetik meg.


4. Diplomás gyed
2014. január 1-jén vezették be a támogatást, sok pénzt hozhat azoknak a szülőknek, akik hallgatók vagy frissen diplomáztak, a szülést megelőző két éven belül felsőfokú képzés nappali tagozatán két aktív félévet meghaladó hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és a nappali tagozatos hallgatói jogviszony fennállása alatt vállal gyereket.


5.Diplomamentő program
Ha már elvégezted a főiskolát vagy az egyetemet, de az a fránya nyelvvizsga hiányzik és ezért nem kapod meg a diplomádat, akkor számodra óriási lehetőség a diplomamentő program, melynek keretében, akár 300 ezer forintos támogatást is kaphatsz nyelvtanulásra.Angol, német és francia nyelvből indulnak tanfolyamok, mindenféle intenzitással, te döntesz, hogy melyiket választod!Ha belevágtál vedd komolyan, mert ha nem jársz be az órákra, akkor vissza kell fizetned a támogatást! 

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több pályázati cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html