Címkék

2015. január 21., szerda

Nagyon fontos határidők közelednek – adóbevallás határidők! OSSZÁTOK MEG TI IS!


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Nagyon fontos határidők közelednek – adóbevallás határidők
Nagyon fontos határidőkre hívja fel a magyar lakosság figyelmét az adóhatóság! Készítettünk egy kis összefoglalót, hogy mire kell figyelni, nehogy bírság legyen a vége, mert az adóhatóságnak vastagon fog a tolla, ebben biztosak lehetünk!

Adóbevallás 2015. határidők :

2015. január 31. :

a munkaáltatói jövedelemigazolás kiadásának határideje, ez a 14NY30 nyomtatvány.A családtámogatáshoz kapcsolódó és más kifizetői jövedelemigazolások kiadásának határideje szintén ez a dátum.

A munkavállalónak s a hónap végéig kell nyilatkoznia a munkaadója felé ha munkáltatói adómegállapítást szeretne igénybe venni.Ehhez a 14NY29 nyomtatvány szükséges.

2015. február 17.
Az adókedvezményekre jogosító dokumentumok kiadásának határideje.Tavaly ez február 15. volt, most ez a nap szombatra esik, ezért lett február 17. a határidő.Ha az egyszerűsített adóbevallást választjuk (1453NY nyomtatvány) akkor ne feledkezzünk, meg róla, mert ha február 17-ig nem küldjük el a NAV-nak, akkor később már nics rá lehetőségünk, mert a törvények értelmében önadózók leszünk és egy ennél jóval bonyolultabb adóbevallás elkészítésére kényszerülünk.


2015. február 25.
Ez a határidő az áfa alany őstermelőket és az EVA adózókat érinti.Nekik az 1453-as adóbevallási nyomtatványt kell beküldeniük eddig a határidőig.


2015. március 20.
Ha a munkaadónk fogja elkészíteni adóbevallásunkat, vagyis munkáltatói adómegállapítást kértünk, akkor legkésőbb 2015. március 20-ig át kell adnunk a részére, minden ehhez szükséges papírt.


2015. április 30.
Ez a határidő azokat érinti, akik egyszerűsített adóbevallást küldtek be.Április 30-ig mindannyiuknak visszaküldi a NAV az adóbevallás ajánlatát.


2015. május 20.
A “leghírhedtebb” adóbevallás határidő, végső határidőnek is tekinthető.Eddig a napig még sokmindent lehet pótolni, ha korábban elfelejtettük volna.

1453-as nyomtatvány -> legkésőbb május 20-éán éjfélig vagy postán vagy elektronikusan el kell juttatni az adóhatósághoz, illetve ha a 1453M csökkentett adótartalmú nyomtatványt töltjük ki, annak is ez a végső beküldési határideje.
1453E nyomtatvány -> ezt küldte vissza az adóhatóság, azoknak akik egyszerűsített bevallást választottak, le kell ellenőrzi, a hibát jelezni és eddig a határidőig visszaküldeni az adóhatóságnak.
A munkáltatói adómegállapítás -> esetén ez a végső határidő ameddig a munkaadónak el kell készítenie az adóbevallásokat, melyet el kell küldenie a munkavállalónak és a NAV-nak egyaránt.
adó 1+1 %-nak felajánlása – > szintén ezzel a határidővel rendelkezik.Az adóbevallási nyomtatvánnyal együtt a 14EGYSZA adatlapot kell a NAV-nak elküldeni.
1453ANY nyomtatvány -> ezt az adónyilatkozatot is legkésőbb május 20-ig kell eljuttatni az adóhatósághoz.

2015. június 10.
Eddig a határidőig kell a munkaadónak a munkavállalói részére elkészített adóbevallásokat elküldeni a NAV-hoz, melyeket már a munkavállalók leellenőriztek és rendben találtak.


2015. június 20.
Eddig a határidőig minden adózó vissza fogja kani a NAV-tól az egyszerűsített adóbevallást, melyben megállapítják a befizetendő adó összegét!


Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Még több pályázati cikkek itt találhatók:
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html


Forrás itt található: