Címkék

2015. január 29., csütörtök

Pályázható a rendszeres szociális támogatás 2015


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Nagyon jó lehetőség, mindenképpen érdemes megpályázni a rendszeres szociális támogatást, illetve rendszeres szociális ösztöndíjat, mert akár minden hónapban több tízezer forint ütheti a markodat!
Ha valamelyik felsőoktatási intézményben, akár egyetemen, akár főiskolán tanulsz, mindenképpen érdemes egy kicsit böngészned a megpályázható támogatások és ösztöndíjak között. A rendszeres szociális ösztöndíjhoz például mindössze egy kérvényt kell benyújtanod és ha jogosult vagy rá, akár havi szinten közel 24.000 forintot is kaphatsz! Hogy meddig lehet ezeket a kérvényeket benyújtani, azt minden iskola maga szabja meg, így mindenképpen a saját sulid honlapján nézd meg a beadási határidőt és a feltételeket, továbbá az igénylő lapot!
Jellemzően augusztus vége illetve szeptember eleje illetve a következő félévre január vége, február eleje a szociális támogatásra, és ösztöndíjtóra való pályázat beadásának határideje. Ezt a támogatást minden félévben újra meg kell pályáznod, nem megy automatikusan tovább a következő félévben.Ha a támogatást meg kívánod pályázni több iratra, dokumentumra is szükséged lehet ilyen például az anyakönyvi kivonatra, bírósági határozatra, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által hitelesített jövedelemigazolásra, de akár a közüzemi számlák másolata.
Kik pályázhatják meg a támogatást ?

Államilag finanszírozott képzésben tanulók
Egészségi állapot miatt rászoruló
Hátrányos helyzete miatt rászoruló
Nagycsaládos
Ő a családfenntartó
Árva vagy félárva


Azokban az esetekben ha fogyatékkal élő, árva, nagycsaládos, családfenntartó, akkor a szociális támogatás minimális összege 23.800 forint.Hátrányos helyzetű, korábban gyámság alatt álló, illetve félárva hallgatók esetében a támogatás minimális összege 11900 forint havonta.
Költségtérítéses hallgatók nem pályázhatnak a támogatásra.A költségtérítéses hallgatókat sem zárták ki teljesen a szociális támogatások köréből, hiszen ők is pályázhatnak például a Bursa Hungarica ösztöndíja, a Köztársasági Ösztöndíjra, vagy a Klebelsberg Képzési ösztöndíjra!

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Még több pályázati cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html


Forrás itt található: