Címkék

2015. február 5., csütörtök

A lejárt műszakit is jelezni fogja az új traffi


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 

Februártól indul a legújabb tarffipaxok tesztelése, most még nem büntetnek, a teszt üzemmód egész februárban működni fog, márciustól azonban élesben dolgozni kezdenek a készülékek.Szinte minden szabálytalanságot rögzíteni fognak, azt is ha lejárt a műszaki érvényessége vagy épp nincs érvényes kötelező biztosítása az autónak, emellett rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását.
720 millióért vásároltak készüléket, darabonként 5,7 millió forintért.
Tavaly év végéig összesen 720 millió forint értékben vásárolt a rendőrség újfajta sebesség-ellenőrző berendezéseket, melyek azonban nem csak a gyorshajtás regisztrálására, számos egyéb szabályszegés kiszűrésére is alkalmasak lesznek.A készülékek hitelesítése már megtörtént, jelenleg folyik a tesztelésük és hamarosan bevetésre készen állnak.
Kezdhetnek rettegni a sofőrök, ugyanis a Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (KKEP) egységek nagyfelbontású kameráik segítségével felismerik és rögzítik a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását.

A KKEP-k automatikus rendszámfelismerő-rendszerük segítségével képesek adatokat lekérni a hatósági nyilvántartásokból − így útdíj, útvonalengedély, behajtási engedély, bírság-behajtás kapcsán is ki tudják szűrni a tilosban járó autókat. Amúgy nemcsak bírságolásra lesznek alkalmasak, hanem járműkategóriánkénti forgalomszámlálásra is, és nagyfelbontású kamerájukkal állítólag még a be nem kapcsolt biztonsági öv vagy a kézben tartott mobiltelefon felismerésére is.

Állítólag nem csak a szabálysértések felismerése, a bírságolás is automatikus lesz, az eddigi információk alapján emberi kéz ki nem tudja majd venni a felvételeket a gépből. Vajon az összes hibás felismerés kapcsán is jön majd a csekk?

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több pályázati cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html