Címkék

2015. február 5., csütörtök

Kilenc osztályos lehet az általános iskola


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 
Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője már be is terjesztette a frakció elé az elképzeléseit, mely szerint a mostani 8 év helyett 9 éves, azaz kilenc osztályos lenne az általános iskola, mert véleménye szerint a nyolc éves általános iskolai rendszer nem vált be.A 9 éves általános iskolával, a 9 osztállyal egyébként egy német mintára épülne fel az általános iskolai oktatás, ahol szintén 4+5 éves rendszerben működik az oktatás. Ennek az elképzelésnek a fő célja az, hogy a közoktatás színvonala egy magasabb lépcsőfokra léphessen, stabilabb alapot jelentsen a diákok számára, a szakképzéseken tovább tanulók egy jó elsajátított szakmával boldogulhassanak és a felsőoktatásban pedig kisebb aránnyal morzsolódjanak le a beiratkozott hallgatók.

Erről már 2011-ben születtek elképzelések, akkor még Pokorni Zoltán volt aki előhuzakodott az ötlettel.
Érdekes hogy egyelőre semmit nem árultak el a 9 osztályos általános iskolák rendszeréről, mindent titokban tartanak.Ha sikerül dűlőre jutniuk és szakmai szemmel megvitatniuk a kérdést, akkor akár már 2016-től 9 osztályos lehet az általános iskolai képzés.Rogán Antal mindenképpen ildomosnak tartja az általános iskola 1 évvel történő meghosszabbítását.Az új rendszer esetleges bevezetéséről ma kezdik meg a tárgyalásokat a Fidesz frakció kihelyezett frakció ülésé Mezőkövesden.
Megemlítendő itt, hogy egy kutatás alapján a magyar lakosságnak 12%-a még általános iskolai végzettséggel sem rendelkezik!
A frakcióülésen a 9 osztályos általános iskolai rendszer bevezetése mellett szó lesz még, a megélhetési bevándorlásról is, mely sajnos ma már hazánkat is érinti.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:
LINK 

Még több pályázati cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html