Megosztás
Nyomtasd ki!
Hozzávalók:A tésztához
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
2 ek kakaó
1 ek porcukor
késhegynyi szódabikarbóna
kb fél dl tej
A töltelékhez
1 kg túró
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 tojás
3 ek búzadara
1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval eggyütt összegyúrjuk. Vékony téglalapot nyújtunk belőle úgy, hogy minden irányban túlnyúljon az őzgerincformánkon, amit kivajazunk lisztezünk és beletesszük a tésztát.
A töltelékhez valókat a fehérje nélkül robotgéppel összekeverjük, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét is.
A tölteléket beleüntjük az őzgerindformába, a tészta lelógó széleit felhajtjuk és előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük.
Ha megsült, hagyjuk a formában hülni egy kicsit, majd kiborítjuk belőle, hagyjuk teljesen kihűlni, megszórjuk porcukorral és felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Gazdagíthatjuk mazsolával, esetleg gyümölcsökkel is.
Túrós alagút néven is ismert.
Forrás és még több recept itt található: