Címkék

2015. február 17., kedd

Kötelező biztosítás 2015 – itt vannak a tarifák



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 


Az eddig napvilágot látott adatok értelmében ez a kötelező váltás kampány is tartogatni fog meglepetéseket.
FRISS!!! – Az első előszámítások szerint az Astra, K&H, KÖBE, Wáberer és a Groupama Garancia biztosító szerepel a listák élén! Akinek van rá lehetősége és talál kedvezőbb ajánlatot váltson biztosítót a segítségünkkel!
Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
Mint bizonyára tudják, a kötelező biztosítás minden üzembentartó számára kötelező, aki a közúti közlekedésben részt vesz, vagy részt kíván venni. Azonban a jogalkotók az szerződők részére azt a lehetőséget meghagyták, hogy a biztosítók közül mindenki szabadon választhassa ki, hogy melyiknél szeretné ezt a díjat megfizetni. A szabad biztosító választásnak azonban szabályai vannak, melyeket be kell tartani az ügyfeleknek és a biztosító társaságoknak is. Az szerződőknek rengeteg határidőt, és formai dolgot kell betartani, míg a biztosító társaságoknak a kötelező biztosítás új tarifa szabályait.
A törvényi rendelkezések alapján a biztosítóknak legkésőbb 60 nappal előbb kell az érvénybe lépés előtt kihirdetniük új tarifájukat. 2014.11.03.-áig most a 2015.01.01.-től érvényes díjakat kell közzétegyék saját weboldalukon és a MABISZ weboldalán. A www.biztoshely.hu Biztosítási Portál statisztikái alapján ez a díjhirdetés közel 2,4 Millió gépjármű tulajdonost fog érinteni, ugyanis nekik van most lehetőségük biztosítót váltani. A kötelező biztosítás új tarifa ismertetését követően van ugyanis lehetőség kiszámolni a díjakat és kedvezőbb ajánlat esetén a régi szerződést felmondva újat kötni.

Mivel ma már 14 biztosító foglalkozik a kötelező biztosítás módozattal, így az összes ajánlat begyűjtése időigényes lenne. Éppen ezért nagyon jó, hogy a biztosítók fejlődésével egy időben a biztosítás közvetítés is fejlődött. Napjainkban a kötelező biztosítás kalkulátor segítségével pillanatok alatt lehet megismerni a teljes hazai kínálatot melyek várhatóan 2014.11.03.-át követően kezelik majd az új díjakat is. Ezt követően lehet számolni és elgondolkozni azon, van e értelme a biztosító váltásnak.
De addig is nézzük meg, hogy a már közzétett tarifák milyen érdekességeket és kedvezményeket tartalmaznak:
Kedvezmények tekintetében már fel sem kapjuk a fejünket akkor, ha gyermek, közalkalmazott, vagy nyugdíjas kedvezményekről beszélünk, de ami újdonság a 2015-ös kampányban az a sajtó kedvezmény ( Posta Biztosító által alkalmazott 20% kedvezmény sajtó vagy újságírói igazolvánnyal rendelkezőknek ), benzines autó kedvezmény 5% kedvezmény, kiszélesedett azon biztosítók köre is akik együttkötési kedvezményt alkalmaznak kötelező + casco, vagy kötelező + lakásbiztosítás együtt kötése esetén, mely kedvezménye 5 és 20% között alakul. Újdonságnak számító további kedvezmény számít az idősebb járművek kedvezménye ( melyet a Genertel Biztosító alkalmaz és 10%-kal honorál),.
A biztosító társaságok pótdíjakat is alkalmaznak, úgymint újrakötői pótdíj, év közbeni díjnemfizetés illetve károkozás pótdíj, taxi, vagy bérgépjármű pótdíj.
A jelenlegi díjtarifák alapján nagy általánosságban elmondható, hogy a Posta Biztosító, a K&H Biztosító, az Astra és az Allianz biztosító díjai stagnálnak, illetve szegmentálva van ahol olcsóbbak és egyes csoportoknál pedig drágábbak lettek, Az Uniqa Biztosító, az MKB és a Signal Biztosító esetében úgy látszik, hogy helyben hagyták a 2014 évre közzétett díjaikat, ezen társaságok csak helyenként korrigáltak.
Összességében úgy látszik, hogy a 2015-ös biztosító váltás kampányban is megéri mindenkinek számolnia, ugyanis a régóta baleset mentesen közlekedők nagyon kedvezően szerződhetnek, és van keresgélni valójuk azoknak is, akik 2014 évben kárt okoztak, ugyanis ők egy váltással lényeges megtakarítást érhetnek el.
A weboldalunkon működő kötelező biztosítás kalkulátor 2014.11.03.-án már a 2015-ös díjakat is kezeli, így ezt követően már mindenki ellenőrizheti a biztosítók árajánlatait. Addig is nézzék meg biztosítónként az új tarifákat: (a lista és az információk folyamatosan frissülnek! )

AEGON

ALLIANZ
ASTRA
GENERALI
GENERTEL
GROUPAMA GARANCIA
K&H
KÖBE
MKB
POSTA
SIGNAL
UNION
UNIQA
WÁBERER HUNGÁRIA

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html