Címkék

2015. március 13., péntek

Erre nagyon vigyázz a facebookon!



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  



Hihetetlen dologra derült fény a technika világában.Szinte teljes biztonsággal lehet állítani, hogy minden lépésünket figyelik, minden mozdulatunkról tudnak, nyomon követik a mindennapjainkat és ebben vastagon benne van a közösségi média is.

Ennek bizonyítására egy nagyon érdekes kutatást végeztek el.A francia National Institute for Informatics Research és National Commission on Computing and Liberty végezte el a kutatás, mely során azt vizsgálták, hogy az androidos rendszerek, hány esetben férkőznek hozzá azokhoz az adatokhoz, melyek a privát szférát jelentik.

A kísérletben részt vevők, olyan utasítást kaptak, hogy 3 hónapig teljesen ugyanúgy használják a mobil készülékeiket, ahogyan a hétköznapokban szokták.A készülékekre kutatás érdekében egy plusz programot is rátelepítettek.

A kutatásban a részt vevő személyek 121 alkalmazást használtak a 3 hónap alatt és ezek kétharmada legalább egy magánszféra „csorbítására” alkalmas információforrást csapolt, 25 százalékuk kettőt vett igénybe, egyhatoduk hármat vagy többet.Ezek riasztó adatok!

Az egyik, kutatásban részt vevő személynél, a Facebook kliensprogramja 3 hónap leforgása alatt 150 ezer alkalommal (!) kért GPS-adatokat, átlagolva ez percenként 1-nél több kérést jelent. Egy másik, a kutatásban részt vevő személynél egy játék fért hozzá 3000 alkalommal a GPS-hez. Ezért jó, ha a programok telepítése után meg tudjuk vonni tőlük a szükségtelennek ítélt jogosultságokat.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás itt található:

Még több közérdekű cikkek itt találhatók
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html