Megosztás
Nyomtasd ki!
A mascarponés epres desszertben az is nagyon jó, hogy nem kell sütni ebben a melegben, viszont hamar elfogy, mert nagyon finom. Ezt a receptet az Olaszkonyha oldalán találtuk!
Hozzávalók:
– 30 gramm színtelen zselatin
– 25 dkg eper
– 1 kis doboz mascarpone
– 3 evőkanál citromlé
– 2 csomag Aranka krémpor
– tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
A zselatint feloldjuk, összekeverjük az Aranka krémmel. Az epret megmossuk, feldaraboljuk. A tejszínt felverjük, majd összekeverjük a mascarponéval. Egy téglalap vagy egy őzgerinc formában így rétegezzük:
Alul Aranka krém, aztán jön a mascarpone-eper massza, annak a tetejére pedig megint Aranka krém jön. Tejszínhabbal és eperrel díszítjük, majd a hűtőbe tesszük dermedésig. Ha nincs eper, helyettesíthetjük banánnal vagy amilyen gyümölcs még passzol a mascarponéhoz.
Fotó: Szabó Gina
Forrás itt található: