Címkék

2015. március 13., péntek

Túró rudi őzgerinc formában



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  




Hozzávalók:
A tésztához
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
2 ek kakaó
1 ek porcukor
késhegynyi szódabikarbóna
kb fél dl tej


A töltelékhez
  1 kg túró
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 tojás
3 ek búzadara
1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

    A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Vékony téglalapot nyújtunk belőle úgy, hogy minden irányban túlnyúljon az őzgerincformánkon, amit kivajazunk lisztezünk és beletesszük a tésztát.

    A töltelékhez valókat a fehérje nélkül robotgéppel összekeverjük, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét is.
    A tölteléket beleöntjük az őzgerincformába, a tészta lelógó széleit felhajtjuk és előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük.
    Ha megsült, hagyjuk a formában hűlni egy kicsit, majd kiborítjuk belőle, hagyjuk teljesen kihűlni, megszórjuk porcukorral és felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

    Gazdagíthatjuk mazsolával, esetleg gyümölcsökkel is.
    Túrós alagút néven is ismert

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Forrás és még több recept itt található:
http://zsuzsikonyhaja.gportal.hu/gindex.php?pg=33885005