Címkék

2015. augusztus 25., kedd

ITT A JÓ HÍR A NYUGDÍJASOKNAK! Akár 85.000 ft-os támogatást kaphat évente 1 alkalommal a meglévő nyugdíja mellé!



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  





Rendkívüli esetben 85 ezer forintos támogatást kaphat ha nyugdíjas


Mely esetben állapítható meg egyszeri segély a nyugellátásban részesülő személy részére?
A nyugellátásban részesülő személy részére akkor engedélyezhető egyszeri segély, ha olyan élethelyzetbe került, amely létfenntartását veszélyezteti (pl. katasztrófa, elemi csapás, közeli hozzátartozó halála, közeli hozzátartozó betegsége stb.), továbbá ha a havi jövedelme – beleértve a szociális törvény 4.§ (1) bekezdésében foglalt jövedelmet is – nem haladja meg a 75.000 forintot, ha a kérelmező közeli hozzátartozójával közös háztartásban él, illetve a 80.000 forintot, ha a kérelmező egyedül él.


A kérelem elbírálásánál figyelembe kell venni a kérelmezővel közös háztartásban élő, jövedelemmel nem rendelkező eltartottak számát is. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója rendkívül indokolt esetben ezen összeghatárt meghaladó jövedelemmel rendelkező nyugdíjas részére is engedélyezheti az egyszeri segélyt.
Az tekintendő nyugellátásban részesülőnek, aki
öregségi, özvegyi, szülői nyugdíjban, árvaellátásban, baleseti özvegyi, baleseti szülői nyugdíjban, baleseti árvaellátásban, rehabilitációs járadékban, vagy

mezőgazdasági szövetkezeti, mezőgazdasági szakszövetkezeti, mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű járadékában, részesül.



Forrás itt található:

Még több közérdekű cikket itt találtok: