Hozzávalók a tésztához:
2 őzgerincformához
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl langyos víz
- 25 dkg sima liszt
- 3/4 csomag sütőpor (9 g)
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 25 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál rum vagy ízlés szerint rumaroma
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 0,5 liter tej
A tetejére:
- 20 dkg ét- és tejcsokoládé vegyesen
- 1 evőkanál olaj
Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://gabicsek.blogspot.hu/2013/12/meteres-kalacs.html
2 őzgerincformához
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl langyos víz
- 25 dkg sima liszt
- 3/4 csomag sütőpor (9 g)
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 25 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál rum vagy ízlés szerint rumaroma
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 0,5 liter tej
A tetejére:
- 20 dkg ét- és tejcsokoládé vegyesen
- 1 evőkanál olaj
Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://gabicsek.blogspot.hu/2013/12/meteres-kalacs.html