Címkék

2015. január 29., csütörtök

Több új támogatás jön tavasszal! Érdemes elolvasni!


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  
 

Már régóta kering a hír, hogy a rendszeres szociális segély a tavasszal megszűnik.Eddig sajnos nagyon kevés információ volt, arról, hogy mi lesz azokkal, akiknek eddig a rendszeres szociális segély volt az egyetlen lehetőségük a megélhetésre.Most végre többet tudunk.
A jegyző felülvizsgálatát követően több támogatásra is jogosultak lehetnek, akik eddig rendszeres szociális segélyt kaptak.
Az egészségkárosodott személy 2015. március 1-től egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatást vagyis rövidített nevén EGYT-t kaphatnak.


A nyugdíjkorhatárt öt éven belül elérő és betöltő személyeknek 2 útjuk is lesz.Amennyiben nem vállalnak együttműködést, úgy az ellátásuk teljes egészében meg fog szűnni, ha együttműködésre hajlandóak, akkor foglalkoztatást helyettesítő támogatást kaphatnak.

Az olyan emberek, akik 14 éves kort nem meghaladó gyermek felügyeletét látják el, azok egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatást kaphatnak.
A helyi önkormányzat által elkészített rendelet alapján, szintén megszüntethető az ellátás azoknak, akik nem vállalják az együttműködést, akik pedig vállalják, azok foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülhetnek.
A lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelési szolgáltatás, a rendszeres szociális segély, a méltányossági közgyógyellátás és a méltányossági ápolási díj megszűnik. A méltányossági közgyógyellátás és a méltányossági ápolási díjat az önkormányzatoknak már nem lesz kötelességük folyósítani 2015. március 1-től.
A támogatások összegei a következők:
Foglalkoztatást helyettesítő támogatás összege: 22.800 forint
Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás : maximum 46.662 forint havi szinten (ez a közfoglalkoztatott bér 90%-át jelenti)
Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás legfeljebb 23.862 forint ha a támogatásra jogosult családjában, már van, aki foglalkoztatást helyettesítő támogatást kap.


Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!   

Még több pályázati cikkek itt találhatók:
http://maikupon.blogspot.com/2015/01/palyazatok-2015.html


Forrás itt található: