Címkék

2015. szeptember 9., szerda

Megtaláltuk a tökéletes tojás receptjét! Tojás felhők



Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF  







Ez az egyszerű étel, ami nagyon finom és nézd meg, és egész sárgája krémes, és a kis felhőben a tojásfehérjét  tökéletesen megsül.

A recept nagyon könnyű: verd fel a  tojásfehérjét, amíg kemény nem lesz, majd a formázz kis felhő fészkeket, hogy megtartsa a tojás sárgáját. Süsd addig  amíg a tojásfehérje aranybarna nem lesz, és a sárgáját össze nem áll .


Hozzávalók:  

8 tojás
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
1/2 teáskanál só
Frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 375 fokra.
Válasszuk szét a tojásokat, ügyelve arra a tojássárgájája egybe maradjon.
 Tegye a tojásfehérjét egy tiszta tálba, és közepes erősségű gépi habverővel verd fel . Tedd bele óvatosan  a parmezán sajtot és a sót egy pár gyors mozdulatokkal keverd össze!
Kis gombócokat formálj a tojásfehérjéből és helyezd rá a ütőlapra, 8 kis halmot, úgy hogy egy kis távolság legyen a felhők között. A felhőcskék közepébe csinálj egy kis mélyedést és óvatosan helyezd a tojássárgáját rá.
Kb  14-16 percig, amíg a tojások sárgájája nem lesz jó  és a fehérek könnyű aranybarna nem lesz.
Sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.